Boeken en Publicaties

Boek '75 Checklisten voor de nieuwe manager'

Als manager heb je een breed palet aan taken en verantwoordelijkheden, variërend van het coachen en motiveren van je medewerkers, tot het geven van presentaties en het maken van financiële rapportages. In 75 Checklisten voor de nieuwe manager passeren de belangrijkste processen waarmee managers te maken krijgen de revue. De checklisten in dit boek helpen je te bekijken hoe iets nu ook alweer zat, hoe je een proces het best kunt doorlopen, welke zaken je precies nodig hebt of hoe je iets goed kunt aanpakken. Kortom: de checklisten in dit boek geven je zekerheid dat je niets over het hoofd ziet, met name op de momenten dat je veel punten tegelijk moet overzien, te maken hebt met ingewikkelde procedures of in onbekende situaties belandt. Een handig naslagwerk dat de lezer helpt controle over zijn werk te krijgen. 75 checklisten die aansluiten bij de hedendaagse competenties van managers. Inclusief checklisten over nieuwe thema’s als social media, het nieuwe werken, invloed hebben en creatieve denktechnieken.

Over de auteurs: Aan dit boek hebben meerdere auteurs meegewerkt, elk met hun eigen expertise. Asha Kalijan heeft de meeste checklisten voor haar rekening genomen. Haar expertise ligt op het terrein van het begeleiden van leidinggevenden, zowel bij het verbeteren van de prestaties van hun bedrijf als hun persoonlijke prestaties. Verder hebben o.a. de volgende auteurs meegewerkt: Michel Hoetmer (verkoop en marketing), Rineke Rust & Marenthe de Bruijne (creativiteit), Femke Hogema (financiën) en Yolanda Buchel (loopbaanonderhoud).

Tevens als E-book verkrijgbaar.

75 checklisten voor de nieuwe manager

Boek 'FAQ-boek voor managers'

100 vragen en antwoorden uit de praktijk
U kent ze wel, van die momenten waar u als manager niet direct raad mee weet. U moet een confronterend gesprek voeren maar weet niet goed hoe. U wilt de teamgeest versterken, maar krijgt nauwelijks medewerking. Of u bespeurt een negatieve sfeer op de werkvloer en wilt daar wat aan veranderen. Wat het probleem ook is, ú zult het moeten oplossen en liefst zo snel mogelijk.

Het FAQ-boek voor managers biedt dan direct uitkomst. Het is uw persoonlijke adviseur die een concrete oplossing biedt voor uw probleem en u op heldere wijze inzicht geeft in de situatie.

De 100 vragen in dit boek komen rechtstreeks uit de praktijk en zijn net zo divers als de situaties waarin u zich als manager kunt bevinden – of u nu een doorgewinterde manager bent of pas komt kijken.

Onlinecoach Asha Kalijan geeft oplossingsgerichte antwoorden die direct toepasbaar zijn. Door hun coachende karakter dragen de antwoorden bovendien bij aan een beter persoonlijk inzicht. Daardoor zult u ook toekomstige problemen met meer knowhow en zelfvertrouwen tegemoet treden.

Exclusief als E-book verkrijgbaar.

faq - boek voor managers

Online rubriek op managersonline.nl

Vragenrubriek over de dagelijkse worstelingen in het leidinggeven (>15 jaar, 1000 vragen).

managersonline